NYNNE HAUGAARD & NIKOLAJ KILSMARK
Nynne Haugaard er født 1976 i Ebeltoft, Danmark. Nikolaj Kilsmark er født 1971 i Holstebro, Danmark. Begge bor og arbejder i København, Danmark

 

© Nynne Haugaard & Nikolaj Kilsmark

Nynne Haugaard har studeret på Det Jyske Kunstakademi i Århus og på Freie Klasse Hdk i Berlin, Tyskland. Hun er på nuværende tidspunkt studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og er medlem af den feministiske kunstgruppe Kvinder på Værtshus. Nikolaj Kilsmark er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Århus (1995–2000) og er medlem af kunstgruppen bag www.5millionpeacemarch.org. Haugaard & Kilsmark har siden år 2000 arbejdet med kunstprojekter i et blandingsfelt mellem politiske, sociale, journalistiske og æstetiske overvejelser. De startede deres kunstneriske samarbejde i Gellerup, Århus, hvor de på det tidspunkt boede. Deres mål var at nuancere mediebilledet af Gellerup gennem præsentationen af andre billeder og historier, end dem man på daværende tidspunkt blev præsenteret for i de etablerede medier. De to kunstnere har siden lavet “Montage fra Mellemøsten” i 2001 i forbindelse med Århus Festuge, hvor de to kunstnere skildrede familier i Tyrkiet, Syrien og Libanon med familierelationer i Danmark, med det formål at differentiere mellem flygtninges og indvandreres situation. I 2001 deltog Haugaard & Kilsmark som gæstekunstnere hos CUDI (Center for Urbanitet, Dialog og Information) i Vollsmose, Odense, Danmark. Haugaard & Kilsmarks projekt arbejdede på at undersøge og afdække muligheder for beboerinitiativer i området. Siden har de deltaget i 20 min. i Danmark, et projekt arrangeret af Danmarks Radio og Århus Filmværksted omhandlende dansk identitet, og udstillingsprojektet Running in the Family, hvor de to kunstnere gav bud på samfundsutopier i en familiekontekst. Senest har de to kunstnere repræsenteret den danske fange på Guantanamo-basen i de danske medier gennem et interview fra år 2000, som blev lavet i Gellerup. Da det i marts 2003 blev offentligt kendt, hvem den danske fange på Guantanamo var, valgte Haugaard & Kilsmark at vise interviewet på DR2 og DR1. Formålet var at skabe opmærksomhed omkring danskerens sag.

Bidrag: Deltager med “Where do you believe from?” (Hvor tror du fra?), 2004. Stedsspecifikke videoprojektioner og plakater, variable mål. Courtesy kunstnerne. “Where do you believe from?” er en analyse af medievirkeligheder og virkeligheder oplevet gennem medier og fiktionselementer. Videoprojektioner og plakater vil blive installeret i Satellitterne: Gellerup Bibliotek, Brabrand og Billund Lufthavn, Billund samt i Århus midtby under hele udstillingsperioden.